Какво всъщност означава ретроградност и как ретроградността на всяка планета ви влияе

Меркурий не е единствената планета, която става ретроградна.

Знаете ли, че Меркурий не е единствената планета, която става ретроградна ? По-важното е, знаете ли какво всъщност означава ретроградност ? С количеството внимание, което ретроградният живак получава три до четири пъти всяка година, често срещано погрешно схващане е, че това явление е ограничено до планетата, която е най-близо до слънцето, но това далеч не е вярно. Всъщност всички планети в нашата слънчева система стават ретроградни в някакъв момент през годината, а някои дори ретроградни за половината година!

Ретроградният Меркурий просто се случва най-често и тъй като Меркурий управлява комуникацията в астрологията , той е особено популярен за обсъждане.

След това въведение, време е да изчистим всички погрешни схващания за ретроградността и да разберем какво точно представляват тя, защо не трябва да се страхуваме от нея и как вместо това да прегърнем и увеличим енергията, която тя дава. И тъй като седем планети са на път да станат ретроградни едновременно, разбирането на този странен космически феномен никога не е било по-важно.

Първо, нека поговорим за термина „ретрограден“. От астрономическа гледна точка, ретроградност възниква, когато една планета чисто визуално изглежда, че се движи назад в небето. Ключовата дума тук е „изглежда“, тъй като това всъщност не се случва. Планетите всъщност не забавят, спират и променят посоката си. Изглежда, че го правят само въз основа на тяхната скорост и разстояние от земята. За сравнение, помислете за последния път, когато бяхте на светофара и някой потегли много по-бързо от вас, когато светофарът светна зелено. За кратък момент може да сте се почувствали, че се връщате назад, когато сте натиснали педала на газта. Наистина ли се върнахте назад? Не, но вашето възприятие беше променено поради разликата в скоростта на вашата кола спрямо другата кола. Това е подобно на природата на ретроградния човек от астрологична гледна точка.

Това усещане се отнася не само за движението на планетата, но и за това как ретроградността ви засяга лично. Може да почувствате, че се връщате назад за малко, но всъщност продължавате напред в живота, така че не се стресирайте! Астролозите препоръчват да използвате това време, за да се съсредоточите върху миналото, за да продължите напред, така че по време на всяка ретроградност се насърчава преоценката, преосмислянето, преработването… Всичко това преосмисляне е, за да можете да постигнете по-голям стратегически напредък в бъдещето докато се движите напред.

Вижте още:   7-те най-луди зодии, които без съмнение се държат доста откачено

Всички планети споделят желанието да се гмурнат в нашето минало, когато станат ретроградни. Най-големите разлики между техните ретрогради са продължителността на времето, в което продължават, колко често се случват и на кои области от живота влияят. За ваш късмет създадохме кратко ръководство, което да ви помогне да си спомните колко дълго всяка планета е ретроградна, колко често всяка навлиза в ретроградност и кои области от живота ви насърчават да посетите отново.

Ретрограден Меркурий

Като най-близката планета до слънцето, Меркурий става ретрограден три до четири пъти всяка година, и може да ви послужи като тримесечна проверка, за да оцените как общувате, как можете да бъдете по-ефективни с ежедневните си задачи и колко ефективно вървите към вашите цели в живота.

Всяка ретроградност продължава три седмици, през което време е много малко вероятно да постигнете напредък в нови начинания – вместо това се съсредоточете върху миналото. Това не е моментът да започвате нещо ново и това важи за всякакви нови стратегии, хобита, проекти, взаимоотношения или бизнес, освен ако не заменяте остаряла стратегия или навик след период на размисъл. По време на ретрограден Меркурий е най-добре да прекарате времето си в преоценка и подобряване само на съществуващите структури.

Ретроградна Венера

Обявена като планетата на любовта и парите, Венера става ретроградна приблизително на всеки 18 месеца и ретроградна средно за шест седмици. Когато Венера стане ретроградна, тя ни подтиква да преоценим любовния си живот. Може да откриете, че стари проблеми в отношенията, които сте смятали за уредени, насочват грозните си глави към окончателен сблъсък. Може също така да откриете, че трябва да преоцените бюджета си и да го подобрите, за да стане по-ефективен.

Целта на ретроградната Венера е да ви помогне в процеса на задълбочаване на чувството ви за собствена стойност и усъвършенстване на най-близките ви ценности. По време на тази ретроградност всяка област от живота, в която не се уважавате в най-голяма степен, е за преглед.

Ретрограден Марс

Планетата, която управлява физическата енергия, инерцията напред и вашето сексуално влечение, се движи ретроградно на всеки две години за около два месеца и половина наведнъж. Не, това не означава, че няма да се закачите или да постигнете нещо ценно цели два месеца. Всъщност е точно обратното!

Вижте още:   Какво е изгряващ знак/асцендент – Урок по астрология №6

По време на ретрограден Марс ще намерите нови начини да насочвате енергията си по продуктивни и приятни начини. Въпреки това, всички проблеми, с които сте се борили по отношение на способността ви да накарате нещата да се случват за вас, несъмнено ще се появят. Целта е да погледнете тези неща в очите и да се справите с тях веднъж завинаги. Когато Марс тръгне директно и ретроградността приключи, ще се насладите на това да бъдете по-концентрирани от всякога.

Ретрограден Юпитер

Даващият късмет и подаръци е назад в небето около една трета от всяка година, средно 120 дни ретрограден годишно. Твърди се, че Юпитер носи богатство и разширяване навсякъде в картата, където съществува. Може да се каже, че Юпитер вероятно е един от най-нежните ретроградни, които преживяваме. Целта с ретрограден Юпитер е да сме сигурни, че не сме станали мързеливи с всички добрини, които Юпитер носи в живота ни.

Тази ретроградност служи като напомняне, че трябва да свършим работата, за да постигнем мечтите си — в края на краищата мечтаната ни работа не е добра, ако падне от небето и вие нямате пълномощията или опита да я направите! Използвайте ретрограден Юпитер като време за справяне с вашето самодоволство и определете области, в които бихте могли да работите малко повече .

Ретрограден Нептун

Нептун прекарва около 23 седмици всяка година, разклащайки нашето възприятие за реалността, ретроградирайки за 43% от календарната година. Когато е ретрограден, Нептун има за цел да ни научи как се заблуждаваме, потискаме собствените си страхове, управляваме тревогите си и притежаваме нездравословни привързаности. Когато Нептун се движи директно, той има тенденция да изкривява реалността, особено когато става дума за насърчаване на розовите очила.

Ретрограден Нептун разбива розовите очила, давайки ни понякога изненадващата възможност да се видим по-ясно. Природата на Нептун като цяло е малко неуловима, така че изглежда подходящо той да действа малко по-различно от другите планети, като позволява яснота по време на ретроградност. Използвайте ретрограден Нептун, за да бъдете истински със себе си и не се притеснявайте – ще получите нов чифт очила, когато отново стане директен.

Ретрограден Сатурн

Подобно на Юпитер, Сатурн е ретрограден за около една трета от всяка календарна година, прекарвайки средно 20 седмици в движение назад. Тази ретроградност вероятно е тази, която повечето астролози изпитват облекчение да видят. Сатурн, създателят на задачи и суровият дядо на зодиака, е непреклонен да ни държи в линия, когато планетата е директна. Сатурн иска да постигнем целите си, да живеем балансиран, здравословен живот и да работим усилено.

Вижте още:   Как да накарате ретроградния Меркурий да работи за вас

Ако не живеем според стандартите на Сатурн, тази планета няма проблем да ни напомни как управлява и кармата. Когато Сатурн тръгне ретрограден, ние получаваме малко почивка от новите уроци и шанс да преразгледаме старите, които обикновено са по-меки и по-познати. Насладете се на тази 20-седмична почивка и прекарайте време, като се уверите, че сте взели под внимание житейските уроци, които сте научили, когато планетата беше директна.

Ретрограден Уран

Уран , революционерът на зодиака, който чупи стъклени тавани, прекарва около 22 седмици в ретроградство за 40% от календарната година. По време на ретрограден Уран нашият малък бунтар подремва, успокоявайки нуждите ни от свобода, промяна и хаос.

Това е страхотен момент за нас да търсим нови пътища към постигане на по-стари намерения, използвайки енергията на Уран, за да ни помогне да мислим творчески и да излезем от кутията. Уран, дори и в сън, все още е производител на промени – само по-фино.

Ретрограден Плутон

Въпреки че астрономите вече не твърдят, че Плутон е планета, астролозите все още го правят. Като такива, те признават влиянието на Плутон по време на ретроградност, както всяка друга планета. Хубаво е, защото Плутон поема тортата, прекарвайки половината от годината ретрограден и средно 186 дни назад в небето.

Когато Плутон е ретрограден, това ни подтиква да оценим връзката си със силата. Пристъпвате ли към властта си или се отдръпвате от нея? Споявате ли силата си по начин, който вреди на другите? Надвиват ли ви другите? Ако някой от тези въпроси резонира с вас по време на ретрограден Плутон, време е да прегърнете вътрешната си сила и да я използвате, за да дадете възможност и на другите.