Как да използвате астрологията, за да разберете целта на живота си

Един от най-честите въпроси, които получавам като астролог, е: „Можете ли да ми помогнете да намеря целта си?“ За щастие, отговорът е да – това е едно от най-добрите приложения на астрологията. През последните 10 години проучвам свързани с целта аспекти и разположения в класациите, съставяйки система, която да помогне на хората да намерят и прегърнат своите пътища в света.

Какво е дхарма картографиране?

Картографирането на Дхарма е името на метод за идентифициране на нечии уникални кармични планове за този живот. Дхарма е санскритска дума, която може да се преведе като „божествена служба“ или „цел на живота“.

Много хора приемат, че тяхната цел е свързана с нещо професионално. Това обаче не винаги е така. Повечето хора наистина имат планетарни позиции, свързани с кариерата им в техните астрологични карти, но дхарма може да се отнася до всяка или множество области от живота.

Дхарма и карма.

Виждам всичко в рождената карта като кармично: отразяващо пълните планове на една душа. Карма е друга дума на санскрит, която класически се отнася до „резултатите от действията“ и това определение се прилага и тук. Кармата включва натрупани енергии от нашето минало, които непрекъснато информират настоящето.

Вярвам, че ако сме направили нещо с по-ниска почтеност в минал живот, може да имаме предизвикателства в настоящия живот, предназначени да ни помогнат да разберем въздействието на нашето предишно поведение. Трудните астрологични позиции, например, могат да ни помогнат да станем по-внимателни, смирени и състрадателни. Благоприятните астрологични разположения, напротив, могат да отразяват предварително развити умения или благотворителни действия.

С картографирането на дхарма помагам на хората да намерят подходяща кариера, но също така им помагам да разберат другите цели на душата си, като лекуване на рани, принос към техните общности и трансформиране на семейните модели.

Ключови астрологични елементи за намиране на вашата цел.
Северният възел е основният фактор, който разкрива нечия дхарма или съдба. Северният възел е свързан с орбитата на Луната и е точка, а не планетарно тяло. Луната е свързана с нашето минало; той е пазител на спомени и служи като таймер в астрологията – привеждайки нещата във и извън фокуса.

Северният възел е свързан с това накъде отиваме в този живот. Южният възел, 180 градуса срещу северния възел, е свързан с това откъде сме дошли – в минали животи и по-рано в този живот. Южният възел отразява майсторството, което сме постигнали. Може също да разкрие слабости. Ако има планети до вашия южен възел, вие сте дошли в този живот с талантите (и предизвикателствата), предложени от тези планети.

Знакът на южния възел изразява вашия режим „по подразбиране“, а северният възел показва начина, по който се развивате. Докато навършите 18,5 (възрастта на първото ви възлово завръщане, когато северният възел в небето се връща в позицията си на раждане), вие ще се докоснете до енергията на вашия северен възел. Започвате да се събуждате за своя потенциал, отделен от това кой сте били като дете (и в минал живот).

Вижте още:   12-те астрологични къщи – Урок по астрология №4

Важно нещо, което трябва да разберете за възлите е, че те остават в същия знак в продължение на 1,5 години. Всеки, роден в рамките на 1,5 години, има същите възли. Тези индивиди образуват душевна кохорта, работеща върху подобни теми.

Тъй като северният възел не е много специфичен, местоположението на възела е много важно. Той показва как се проявява нечия съдба, така че ще искате да намерите в кой дом попада вашият северен възел. ( Ето опреснителен курс как да разберете.)

  • Северен възел в първи дом: Вашата съдба или дхарма е свързана със саморазвитието и себеизразяването.
  • Северен възел във втори дом: Вашата дхарма включва пари, сигурност и материалния свят.
  • Северен възел в трети дом: Вашата съдба включва писане, преподаване и общуване. Обикновено ще има и важна връзка с брат или сестра.
  • Северен възел в четвърти дом: Показва съдба да бъдеш майка или да работиш чрез важни уроци с родното семейство.
  • Северен възел в пети дом: Фокусира се върху любовта, децата, отдиха и творческата изява.
  • Северен възел в шести дом: Вашата дхарма е свързана със здравето, домашните любимци и обслужването. Тези хора имат ясна професионална съдба.
  • Северен възел в седми дом: Показва дхарма, фокусирана върху взаимоотношенията, ориентирана към сродна душа.
  • Северен възел в осми дом: Свързва се с дълбока психологическа работа и лечение. В живота на тези хора може да се случи важна смърт. Това е трудно, но е планирана част от растежа им.
  • Северен възел в девети дом: Свързва се със съдбата да бъдеш буквален или преносен „изследовател“, включително възможността да живееш или работиш с други култури.
  • Северен възел в 10-ти дом: Означава важна дхарма за кариера/лидерство. Тези лица са предназначени да бъдат публични личности, изпълнителни директори/главни оперативен директор и/или известни. Това разположение показва (най-вероятно) предварително планирана кариера, която е важна за целите на душата.
  • Северен възел в 11-ти дом: Отразява социално мислещ индивид, чиято дхарма включва въздействие върху общността или работа с групи.
  • Северен възел в 12-ти дом: Вие имате духовна или силно хуманитарна съдба. Възможни са интуитивни дарби, както и желание за насърчаване на единството и любовта на планетата.

Слънце, луна, изгряващ знак и владетел.

Вярвам, че душата ни използва астрологията, за да планира и съобщи множество подробности за планирания живот. Докато северният възел показва ключова област на фокус, слънцето, луната и изгряващите знаци разкриват допълнителни подаръци (и предизвикателства), свързани с нашите пътища.

Вижте още:   Как да накарате ретроградния Меркурий да работи за вас

Слънчевият знак показва основните енергийни теми, с които и чрез които работи индивидът. На елементарно ниво огнените знаци учат за действие, земните знаци учат за стабилност, въздушните знаци учат за мисълта, а водните знаци учат за емоциите.

Луната, подобно на южния възел, предполага вероятни способности и преживявания от минали животи. Изгряващите знаци показват таланти и черти, които показваме без усилие. Управителят на асцендента разкрива свързани характеристики и теми, които често описват как (и къде) се проявява вашата цел. Ако концепцията за планетарни управления е нова за вас, ето кратко резюме:

  • Марс управлява Овен
  • Венера управлява Телец и Везни
  • Меркурий управлява Близнаци и Дева
  • Луната управлява Рака
  • Слънцето управлява Лъв
  • Плутон управлява Скорпион
  • Юпитер управлява Стрелец
  • Сатурн управлява Козирог
  • Уран управлява Водолей
  • Нептун управлява Риби


Създаване на картата.

За повечето хора дхарма се разкрива чрез синтез на множество характеристики на диаграмата, които се събират, за да създадат многопластова карта за душата. Ето как да създадете своя:

Намерете своя северен възел. Неговият знак и местоположение на къщата разкриват централна ориентираща цел за вашия живот.

Погледнете вашето слънце, луна и изгряващи знаци. Вашата дхарма включва теми, представени от тези знаци. Например, аз съм Скорпион с изгряващ Рак и луна в Дева. Моята цел включва божествена служба (Дева) да помага на хората да се трансформират (Скорпион) със състрадание (Рак). Слънцето, луната и изгревът се събират, за да обобщят основните цели на една душа.

Изучете управителя на вашия изгряващ знак, за да разберете фините подробности за това как се проявява вашата цел. Домът, знакът и аспектите на владетеля разкриват полезни нюанси за планираното изпълнение на вашите кармични задачи.

Обърнете внимание на местоположението на вашето слънце. Домът и аспектите на слънцето разкриват начини, по които вашите природни дарби могат да бъдат изразени. Предизвикателните аспекти към вашето слънце показват препятствия, които душата ви трябва да преодолее. Планетарният управител на вашето слънце и неговото местоположение показват допълнително назначение на душата, както и място на сила. Ако е в четвърти дом, например, имате карма, свързана с решаването на семейни проблеми. Освен това ще получите значителна енергия от домашната си среда.

Шести и 10-ти дом разкриват как вашата работа изразява вашата дхарма. Често това е, което хората искат да знаят, когато отидат при астролог относно тяхната цел. Полезно е обаче да разберете, че целта може да включва много неща, от предизвикателна връзка между брат и сестра до смиряващ здравен проблем. За някои хора „работата за растеж“ играе доминираща роля. Други по-ясно „обслужват“.

Вижте още:   Основи на астрологията – Урок №1

За да разберете частта от вашата дхарма, свързана с кариерата:

Погледнете знаците на куспидите на вашия шести и десети дом. Кариерата в идеалния случай ще включва и двете енергии. В допълнение, куспидът на втория дом разкрива нещо за това как се правят пари.

Намерете управителите на знаците на куспидите на шести и десети дом. Местоположението (и знакът) на управителя на шести дом показва къде и как можем да окажем забележителна кармична услуга. Местоположението (и знакът) на управителя на 10-ти дом показва къде и как можем да имаме значително обществено въздействие. Ако някой от управителите се приземи в другия дом (управител на 10-ти дом в шести или управител на шести дом в 10-ти), кариерата се подчертава двойно.

Разгледайте северния възел. Ако е в шести или десети дом, кариерата е от съществено значение за целта на вашата душа. За всички останали местоположения информацията, предадена от знака и къщата на северния възел, може да бъде включена в кариерата за максимално удовлетворение.

Проверете за планети във вашия шести и десети дом . Тези показват енергии, които душата възнамерява да използва в кариерата си. Ако тези дарове не бъдат дадени, душата ще почувства липса или разочарование.

Накрая наблюдавайте останалите планети, разпръснати около вашата карта. Те представляват части от вашата цел, които могат да бъдат включени в кариерата ви, особено ако формират аспекти към планетите във вашия шести или 10-ти дом или линията MC (куспида на 10-ти дом). Като алтернатива те отразяват елементи от вашата цел да бъдат изразени в други области от живота ви.

Вземането.

Повечето хора се движат в посока на своите таланти, способности и цел, дори без ръководството на астрологията. Астрологията обаче може да ни помогне да използваме времето си по-ефективно.

Ако това, което правите, лично или професионално, не е пълноценно, вероятно сте се отклонили от коловоза или работите през рана. Ако това е вашата ситуация, погледнете в диаграмата си. Всеки астрологичен детайл разкрива намеренията на вашата душа, с улики, които да ви ориентират към вашия път.

Един от най-големите дарове на астрологията е, че тя ни насърчава да живеем съзнателно . Отхвърлянето на живота ни е малко вероятно да създаде изцеление. Състрадателното приемане и справяне с предизвикателствата полага основата за трансформация. Картографирането на вашата дхарма може да ви помогне да намерите цел, а ходенето по пътя с любов може да ви помогне да намерите мир.