Елементи, Качества, Полярности – Астрология Урок №7

Дванадесетте зодии са класифицирани по три различни начина: елементи, качества и полярности. Тези три класификации по същество определят зодиакалните знаци. Само като знаете елемента, качеството и полярността, бихте могли да опишете основните черти на всеки зодиакален знак, без всъщност да научите знака. Това наистина е много важен урок.

Авторът смята това за единствения най-важен урок от зодиака. Елементите, качествата и полярностите са фундаменталната, основна природа на всеки зодиакален знак. Научете ги!

Зодиакални елементи

Елементът на зодиакалния знак разкрива основния темперамент на знака. Елементът на вашия Слънце, Луна или изгряващ знак са от голямо значение, но общото разпределение на елементите във вашата диаграма е това, което има най-голямо значение. Наличието на повече от 4 планети в даден елемент ще окаже влияние върху вашето поведение, дори ако този елемент не съответства на вашия слънчев знак. Изобилието (5 или повече) или липсата (0-2) на елемент има голямо влияние върху вашия темперамент.

Има четири зодиакални елемента, като към всяка група елементи принадлежат три зодиакални знака. Елементите се наричат ​​взаимозаменяемо „тройности“; това е така, защото има три (тройни) знака на елемент. Четирите елемента са огън, земя, въздух и вода.

Огнен зодиакален елемент

Огнените знаци са Овен, Лъв и Стрелец. Огнените знаци реагират много бързо на енергията. Те предпочитат действието. Те са готови да тръгнат, да поемат риск, да започнат бизнес, да отидат на пътуване и т.н. Те са уверени, идеалисти, интензивни и подхождат към живота с жар и ентусиазъм. Тук има енергия за завладяване, водене и пътуване физически и психически. Овенът трябва да действа, Лъвът трябва да води грандиозно, а Стрелецът изследва непознати места и идеи.

Положителни ключови думи : екстровертен, енергичен, ентусиазиран, вдъхновяващ, визионер, енергичен, прост и директен, физически активен, драматичен, смел, топъл.

Отрицателни ключови думи : прекалено активен до степен на прегаряне, неспокоен, нетърпелив, егоистичен, безчувствен, умишлен, прибързан, лишен от перспектива, необмислен, импулсивен, безразсъден, екстравагантен, див.

Вижте любовния стил на огнените зодии .

Земен зодиакален елемент

Земните знаци са Телец, Дева и Козирог. Земните знаци са по-предпазливи в подхода си. Те са по-практични, реалистични и имат нужда от стабилна основа, преди да продължат напред. Телецът ще се зарови и наистина ще обмисли нещата. Девата ще анализира. Козирогът ще се изкачи, но ще го направи внимателно, първо се нуждае от визия, план, организирана структура, преди да започне изкачването. Земните знаци са надеждни, задълбочени и солидни.

Вижте още:   Цвета на всеки зодиакален знак

Земните знаци се стремят да ангажират физическия свят и да го овладеят чрез ефективна организация. Земните знаци търсят икономическа сигурност, уважение и престиж и работят усилено за това.

Положителни ключови думи : практичен, ефективен, организиран, реалистичен, търпелив, самодисциплиниран, трудолюбив, продуктивен, издръжлив, упорит, надежден, стабилен, здрав разум.

Отрицателни ключови думи : бавен, тромав, с липса на визия, лишен от въображение, дребнав, прекалено конвенционален, тесногръд, упорит, устойчив на промяна, трупане, ултра консервативен.

Вижте любовния стил на земните знаци .

Въздушен зодиакален елемент

Въздушните знаци са Близнаци, Везни и Водолей. Въздушните знаци подхождат към енергията психически; те са мислители. Те са социални, винаги готови за нова връзка или приятелство. Те обичат да учат, но лесно се отегчават. Близнаците имат голямо интелектуално любопитство, но твърде много личности. Везните са ориентирани към партньорството, но не по емоционален начин. Водолеят е популярен сред приятелите и е неудържим, когато има кауза да защитава. Въздушните знаци обичат идеите и хората. Комуникативни са; те трябва да споделят информация, да взаимодействат с другите и да влияят на обществото.

Положителни ключови думи : артикулирани, обективни, умствено ясни, необвързани, способни да обмислят, разбиращи, социално умели и адаптивни, кооперативни, релационни.

Отрицателни ключови думи : неемоционален, лишен от съчувствие, непрактичен, отделен от тялото и физическия свят, свръхадаптивен, абстрактен, бърз и лесен, хиперактивен.

Вижте любовния стил на въздушните знаци .

Воден зодиакален елемент

Водните знаци реагират на енергия почти несъзнателно. Те са дълбоко емоционални. Ракът е мотивиран да се грижи и да бъде възпитаван. Скорпионът има интензивно зрение, никога не се люлее, гледа право напред с лазерен фокус. Риби е най-трудно да се опише. Енергията на Риби е подобна на хамелеон, поглъщаща заобикалящата ги среда.

Положителни ключови думи : дълбоко емоционален, симпатичен, съпричастен, грижовен, спокоен и умиротворен, чувствителен, състрадателен, с въображение, интуитивен, психически осъзнат.

Отрицателни ключови думи : емоционално несигурен и нестабилен, срамежлив, плах, с липса на увереност, свръхчувствителен, лесно се влияе и манипулира, отдръпнат, необщителен, отмъстителен и отмъстителен, приема всичко лично, мрачен и депресиран.

Вижте любовния стил на водните знаци .

Зодиакални качества

Качествата, наричани още „модули“ или „модалности“, показват как хората реагират на стимули и особено как действат под напрежение. Те показват как знаците изразяват своя елемент, което означава начина на поведение, който използват, за да изразят нуждите на елемента. Има три качества: кардинално , фиксирано и променливо . Те се наричат ​​още „четворност“, защото има 4 знака на група.

Вижте още:   От какво трябва да се откаже всяка зодия, когато иска да получи истинска любов

Кардинални знаци

Кардиналните знаци са най-настоятелните, най-заинтересованите от започването на промяна. Техният начин на дейност е да започват нови неща. Те лесно започват нещата и реагират добре на нови идеи. Те започват сами. Кризата ги мотивира. Те постигат контрол, като остават една крачка пред всички останали. Овенът търси лидерство и контрол като цяло, Ракът контролира емоциите, дома и семейството; Везните се опитват да контролират партньорствата; Козирогът контролира, използва и експлоатира материалната среда. За кардиналните знаци нещата винаги се случват. Това обикновено е, защото те правят началото. Четирите кардинални знака са в първия месец на всеки сезон.

Фиксирани знаци

Фиксираните знаци са най-стабилните и самостоятелни. Начинът им на дейност е някак пасивен, но решителен, непоколебим и дори упорит. Тяхната сила е тяхната последователност и лоялност. Те следват нещата докрай, управлявайки и поддържайки започнатото от кардиналните знаци. Те могат да стигнат до отричане във времена на промяна. Те са много устойчиви на промени и трябва да отделят време, за да се подготвят. Те са склонни да закъсняват: Телецът е просто бавен; Скорпионът използва закъснението като фина борба за власт; Лео обича да влиза; Водолеят иска нещата според собствените си условия. Късно, но веднъж дошли, остават завинаги. Четирите фиксирани знака са в средата на месеца на всеки сезон.

Променливи знаци

Променливите знаци са най-нестабилните и най-податливи на влияние от околната среда. Техният начин на дейност е да направят прехода от старото към новото, отваряйки пътя за кардиналните знаци да започнат нов цикъл. Те са безкрайно гъвкави и толерантни. Те смятат, че е естествено лесно да го пуснат. Докато кардиналните знаци започват нови неща, а фиксираните знаци поддържат нещата, променливата енергия разхлабва структурите и ги адаптира към нови и променящи се условия. С тази територия идва и психическото безпокойство. Променливите знаци имат много неща, които се случват в главите им, а не в осезаема форма. Мнозина реагират, като правят списъци. Някои страдат от негативно психическо напрежение, включващо страх, параноя и пристъпи на паника. В очакване на отрицателни резултати, те наистина страдат по време на процеса на безпокойство. Но високата им адаптивност винаги ги прекарва. Близнаците са променливи в идеите си; Девата е доминирана от своята среда; Стрелецът има непрекъснато променящ се възглед за възможностите на живота; Рибите се адаптират повърхностно към околната среда (като хамелеон) и я отразяват като огледало. Понякога правят толкова много компромиси, че жертват собствените си интереси. Четирите променливи знака са в последния месец на всеки сезон.

Вижте още:   Класация на най-милите зодиакални знаци

Между елементите, качествата и знаците има само една комбинация от всеки, което прави всеки зодиакален знак уникален. Например, има само 1 кардинален огнен знак, само 1 кардинален земен знак, само 1 кардинален въздушен знак и т.н. Можете да разберете природата на всеки знак, като изследвате тези енергийни комбинации. Вижте таблицата по-долу.

 ОгънЗемяВъздухВода
КардиналОвенКозирогВезниРак
ФиксиранаЛеоТелецВодолейСкорпион
ПроменливСтрелецзодия Девазодия БлизнациРиби

Зодиакални полярности

Двете полярности понякога се наричат ​​мъжки/женски, положителни/отрицателни или ян/ин. Съвременните астролози предпочитат да наричат ​​полярностите активни/възприемчиви . Този тип дуалност е най-ранната форма на класификация. Шест от зодиакалните знаци са енергия ян, която е известна още като „мъжка“ енергия. Шестте ян знака са Овен, Лъв, Стрелец, Близнаци, Везни и Водолей. Това са знаците на Огъня и Въздуха. Тези знаци са по-активни и настоятелни, отколкото възприемчиви.

Другите шест знака са ин енергията, която е известна още като „женска“ енергия. Шестте знака Ин са Телец, Дева, Козирог, Рак, Скорпион и Риби. Това са знаците Земя и Вода. Тези знаци са по-скоро възприемчиви и реактивни, отколкото активни.

Като цяло знаците от една и съща полярност могат да разберат личността на другия, докато знаците от противоположни полярности трудно се виждат очи в очи. Въздухът захранва Огъня и го овластява; Земята се нуждае от вода за живот. Когато говорим за съвместимост, знаците на въздуха и огъня (ян) вървят един с друг, докато знаците на земята и водата (ин) вървят един с друг.

Ето ключови думи, които да ви помогнат да опишете двете противоположни ин/ян енергии.

ЯнгИн
директен
изходящ
екстровертен
даващ
активен
мъж (традиционно)
положителен (традиционно)
индиректен
пасивен/реактивен
интровертен
оттеглен
приемащ/рецептивен
реактивен
женски (традиционно)
отрицателен (традиционно)

Резюме

ЗнакелементкачествоПолярност
ОвенОгънКардиналЯн (+)
ТелецЗемяФиксиранаин (-)
БлизнациВъздухПроменливЯн (+)
РакВодаКардиналин (-)
ЛъвОгънФиксиранаЯн (+)
ДеваЗемяПроменливин (-)
ВезниВъздухКардиналЯн (+)
СкорпионВодаФиксиранаин (-)
СтрелецОгънПроменливЯн (+)
КозирогЗемяКардиналин (-)
ВодолейВъздухФиксиранаЯн (+)
РибиВодаПроменливин (-)